NC III i Nannestad - Ringerike Taekwondo Klubb

NC III i Nannestad

Den 22. Og 23. September var det vært NC (NorgesCup) i Nannestadhallen på romerike. Øvre Romerike Budoklubb arrangerte det hele og det var i regi av Norges KampsportForbund. Ringerike stilte med 3 utøvere og vi var med i begge grenene.

Over 300 utøvere var påmeldt og kom fra 38 klubber til sammen.

Man konkurrerte i mønster på lørdag og kyoreugi (kamp) på søndag bortsett fra Barn og ungdom som gikk kamp på lørdag. Fra Ringerike ble det meldt på tre utøvere: Kim, Doni og Anders. Kim og Anders skulle gå mønster og Doni og Kim skulle gå kamp.

Kim gikk ikke poomse allikevel pga. av noen misforståelser av reglementet: På forhånd skulle man velge tre poomser som man helst ville gå, og Kim trodde da at han skulle få de han hadde ønsket seg. Han fikk noen helt forskjellige og derfor trakk han seg. Anders gikk to poomser og kom på fjerde plass i sin klasse.

Reglementet for mønster var at man velger en av de tre poomsene som du har fått valget mellom og man går den foran et dommerpanel på fire personer, de gir deg poeng uavhengig av hverandre. Etter en runde skal man gå en av de andre tre poomsene og reglene er det samme. Man går ikke den tredje poomsen hvis det er få i klassen.

Reglementet for kamp er: ett poeng for spark i vesten, et poeng for ordentlig rett slag mot vesten og to poeng for spark mot hode av moderat styrke, knocking er bare lov i senior fullkontakt. Dytting, slag mot hode og spark under belte er ikke lov. Hver kamp er på 3 ganger 2 minutter og leder man med et gap på sju poeng eller har kommet til 12 poeng vinner man. Man vinner jo også selvfølgelig når man har flest poeng etter kampen er over.

Det var veldig gøy å se på barna gå kamp, de hadde en veldig glød alle sammen noe som gjorde at stemningen ble helt super! Det var også innveiing for junior og senior på lørdag så det var mange sultne mager som gikk rundt før veingen. De flest ville selvfølgelig komme i en lav vektklasse slik at de ikke måtte gå mot noen som var så mye større enn seg selv.

På søndag var det skikkelig konkurransestemning og det var mange utrolig underholdene kamper å se. Alle prøvde å plukke opp små ting for å bli litt bedre neste gang. Kim tapte sin kamp men fikk allikevel sølv på grunn av at det bare var 2 i klassen hans, det samme skjedde med Doni. Kim var litt skuffet over seg selv og var fast bestemt for å komme sterkere tilbake i NC 4. Doni slo veldig mye i sin kamp og var litt skuffet over at han ikke fikk noen poeng for dem, men han tok lærdom av det. Poengene han fikk var for spark.
Vi bestemte oss for å fortsette å dra på mange stevner nå utover. Vi vil gså prøve å få med oss noen barn, for vi mener det er viktig å få bygget opp et miljø rundt dette med stevner og konkurranser. Ikke bare fordi det er viktig å vinne mest mulig men stort sett fordi det er umåtelig gøy, sosialt og man får se andre sider ved TKD enn man er vant til.

Print Friendly, PDF & Email